Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Веломарафон Gran Fondo вперше здолали на хендбайку

Під час перегонів зібрали 150 тисяч гривень для Збройних сил України. Їх перерахують у фонд «Повернись Живим».

У неділю, 16 липня, на Львівщині відбулися велоперегони Gran Fondo. Участь у них взяли понад три сотні велосипедистів. Дорогами Львівського та Дрогобицького району вони здолали 85 кілометрів. Організували перегони Lviv Bicycle Club за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Серед тих, хто подолав дистанцію, 37-річний майстер спорту України Павло Баль. Після високої ампутації кінцівок Павло пересувається на кріслі колісному, тож для перегонів він також мав спеціальний велосипед. Дистанцію спортсмен долав за допомогою хендбайку — триколісного велосипеда, який має трохи відмінний від звичайного дизайн і приводиться в дію за допомогою рук. Здолати 85 кілометрів Павлові вдалось за 2 години 35 хвилин 30 секунд. 

«Траса була важкою, дистанція доволі довга. Відстав від лідера перегонів лише на 25 хвилин, тож результатом на загал задоволений. Для мене це контрольний старт перед міжнародними змаганнями – чемпіонатом світу з велоспорту серед параспортсменів. Він відбудеться у серпні. Щоб потрапити туди, їздив у Бельгію на етап Кубку світу. Заробив там перші бали, а також пройшов медкомісію, яка є обов’язковою для паралімпійських чемпіонатів, щоб визначити свій клас та змагатись у рівній конкуренції», – розповідає Павло.  

Вже кілька років Павло займається паралімпійським спортом, його основні дисципліни – біатлон та лижні перегони. У 2021 році він став чемпіоном світу з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Тренує спортсмена Анатолій Завєєдєв, а також Богдан Добрянський у Львівському обласному центрі «Інваспорт». З придбанням останнього хендбайка Павлу торік допомогло управління молоді та спорту Львівської ОВА у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ