Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Велика Британія відкликає частину дипломатів з Лівану

Ситуація може погіршитися швидко і без попередження

Фото: Depositphotos

Велика Британія відкликала частину співробітників свого посольства зі столиці Лівану Бейрута через побоювання поширення війни у регіоні.

Про це повідомляє  Укрінформ.

«Події в Лівані швидко розвиваються. Ситуація може погіршитися швидко і без попередження. Через ситуацію з безпекою деякі співробітники посольства Великої Британії та усі члени родин персоналу були тимчасово відкликані», – йдеться у заяві МЗС Британії.

У зовнішньополітичному відомстві закликали громадян уникати будь-яких поїздок до Лівану, оскільки через загострення воєнних дій можливі обмеження виїзду з країни.

Як відомо, у суботу лідер ліванського угрупування бойовиків «Хезболла» Хасан Насралла не став оголошувати про повноцінне приєднання «Хезболли» до війни проти Ізраїлю, але попередив про подальшу ескалацію бойових дій.

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів і почав знищувати військові об’єкти та ватажків терористів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ