Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Великі платники сплатили 62 млн грн військового збору

Великий бізнес Західного регіону спрямував на оборону країни понад 62 мільйони гривень, повідомили в СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ ДФС.

За десять місяців 2016 року підприємства, які перебувають на обліку в Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у м. Львові МГУ ДФС, сплатили до державного бюджету 62 мільйони гривень військового збору, що на 10 мільйонів гривень або 20% перевищує доведені показники.

Зокрема, у жовтні цього року надходження військового збору склали  11 млн грн, що на 8 мільйонів гривень більше ніж було перераховано у жовтні минулого року.

Слід зазначити, що об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до складу якого включаються, зокрема, суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону), отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України, якщо їх розмір перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (у розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році – 10740 грн (1074 грн. х 10), – у частині такого перевищення.

Водночас пенсії, призначені учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», військовим збором не оподатковуються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ