Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великобританія передасть бібліотекам України 25 тисяч книжок

У межах проєкту Українського ПЕН "Незламні бібліотеки" британська благодійна організація Book Aid International передасть книгозбірням України 25 тисяч нових книжок від провідних видавництв Великої Британії.

Про це повідомили український ПЕН-клуб та Book Aid International.

Восени 2023-го книжки англійською мовою для дорослих, підлітків та дітей різних жанрів прибудуть до Києва. ПЕН розподілить їх між бібліотеками, відповідно до запитів. Для поповнення фонду англомовною літературою бібліотека має заповнити заявку до 1 вересня 2023 року.

Book Aid International зазначає, що за час широкомасштабного вторгнення Росії понад 570 українських бібліотек постраждали та повністю або частково втратили свої книжкові фонди. Частина з них була змушена переїхати в безпечніші регіони України.

Благодійна організація додає, що бібліотеки, які підтримує Український ПЕН, стали не лише місцями для читання. Це соціальні центри та навіть укриття від бомбардувань. Доступ до книг допомагає українцям упоратися з викликами війни. Зокрема, англомовні книги створюють відчуття зв’язку із зовнішнім світом і міжнародної солідарності з Україною.

Виконавча директорка ПЕН Тетяна Терен каже: "Використання англійської мови сьогодні є вагомою частиною щоденного спілкування в Україні. Дедалі більше людей щодня використовують її на роботі, під час відпочинку або вивчають з нуля. (...) На жаль, придбати нові англомовні книги в Україні сьогодні складно".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ