Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великобританія передасть Україні тисячі безпілотників

Лондон передасть Україні тисячі безпілотників. Велика Британія спільно з Латвією очолить міжнародну коаліцію з надання Україні дронів.
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

"Я з гордістю повідомляю, що Велика Британія та Латвія спільно очолить міжнародну коаліцію для розбудови життєво важливих можливостей України з виробництва безпілотників. Разом ми дамо Україні можливості, необхідні їй для захисту та перемоги у цій війні, щоб гарантувати, що Путін зазнає поразки у своїх незаконних і варварських амбіціях", — сказав міністр оборони Британії Грант Шаппс.

Велика Британія хоче "мобілізувати" силу західної промисловості, створивши конкуренцію за виробництво цих безпілотників у великих масштабах і за доступною ціною.

Це перший проєкт, який буде запущено в межах програми на 200 млн фунтів стерлінгів (250 млн доларів), про що прем’єр-міністр Великої Британії оголосив у січні цього року. Британія замовить тисячі безпілотників FPV для України, зокрема від британських виробників.

"Велика Британія робить усе можливе, щоб дати Україні те, чого вона потребує – цього року ми збільшили нашу допомогу до 2,5 млрд фунтів стерлінгів і виділили 200 млн фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, що робить нас найбільшим постачальником безпілотників Україні", – сказав Шаппс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ