Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великобританія прибере камери спостереження китайського виробництва

Британія зобов’язалася видалити обладнання для спостереження китайського виробництва з конфіденційних державних сайтів у рамках своїх останніх планів щодо вирішення проблем національної безпеки, пов’язаних з Китаєм.
Фото ілюстративне

Про це пише видання Reuters.

Під керівництвом прем’єр-міністра Ріші Сунака, який назвав Китай найбільшою проблемою для безпеки та процвітання, минулого року уряд наказав своїм департаментам припинити встановлення камер спостереження, пов’язаних із Китаєм, у деяких будівлях.

«Ми також візьмемо на себе зобов’язання опублікувати графік видалення обладнання для спостереження, виробленого компаніями, які підпадають під дію Закону про національну розвідку Китаю, з конфіденційних сайтів центрального уряду.

«Дотримуючись цього графіку, ми забезпечуємо впевненість і терміновість щодо планів видалення». - йдеться в повідомленні уряду.

У заяві не названо конкретних компаній.

Раніше британські законодавці закликали заборонити продаж і використання камер безпеки Hikvision і Dahua, двох частково державних китайських фірм, через побоювання щодо конфіденційності та занепокоєння щодо того, що продукти цих компаній пов’язані з порушеннями прав людини в Китаї.

«Ми вважаємо, що можливі дії уряду Сполученого Королівства є подальшим посиленням зростаючої геополітичної напруженості, яка виражається через заборону технологій, яка жодним чином не стосується безпеки продуктів Hikvision», — йдеться в заяві.

Пекін заявив, що "рішуче виступає проти" надмірного розширення концепції національної безпеки для придушення китайських підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ