Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Венедіктова підписала підозру Медведчукові та Козаку: що відомо

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді голові політради партії "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Також СБУ здійснила обшук у будинку Медведчука.
Віктор Медвечук

Про це інформує Лівий Берег.

На своїй сторінці у Facebook вона написала, що "поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту – М і К".

Венедіктова не оприлюднила повні прізвища парламентарів, однак вказала склад злочинів – державна зрада та замах на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Також вона повідомила, що місцеперебування депутата М. наразі невідоме, а СБУ проводить у нього обшуки.

Водночас Служба безпеки повідомила, що проводить слідчі дії в помешканні Віктора Медведчука на вулиці Монтажників у Києві.

"За результатами обшуків, місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою", – написала генпрокурорка.

Вона також зазначила, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни статусу депутатів зі свідків на підозрюваних.

Венедіктова опублікувала список із назвою "висновки", на основі яких можна зрозуміти, що саме інкримінують нардепам.

  • "Вважати Крим частиною іншої держави – не можна.  
  • Сприяти і безпосередньо брати участь в передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн - не можна.  
  • Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України – не можна.  
  • Розкривати відомості, що містять держтаємницю – не можна.  
  • Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах – не можна", – написала вона. 

Слід зауважити, що, за даними ZN.UA, охорона Медведчука викликала адвокатів і намагається переконати представників СБУ у тому, що його немає вдома. 

«Однак, за оперативною інформацією спецслужби, Віктор Медведчук перебуває саме в цьому помешканні», – пише видання.

Додатково

Водночас пресслужба Офісу Генпрокурора анонсувала, що 11 травня 2021 року о 18:00 відбудеться брифінг Генерального прокурора Ірини Венедіктової та Голови Служби безпеки України Івана Баканова щодо повідомлення про підозру народним депутатам України", - повідомили в Офісі Генпрокурора України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ