Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада хоче посилити покарання за п'яне водіння

Верховна Рада України схвалила в першому читанні законопроект №7064 про зміни до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах, - Еспресо.

Законопроектом передбачає кримінальне покарання за керування транспортом у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння у вигляді від 8 до 10 років позбавлення волі. Зараз таке правопорушення тягне за собою адміністративну відповідальність.

У разі скоєння у стані сп'яніння ДТП, що призвело до загибелі людей, пропонується ув'язнювати на 15 років (зараз - до 10 років).

Крім того, передбачається, що особа, позбавлена права керувати транспортом через п'яне водіння, яка знову керувала автомобілем, отримає 5 років позбавлення волі з пожиттєвим позбавленням права керувати транспортом.

Закон "Про основи національної безпеки України" планується доповнити новими положеннями щодо визначення загрози національній безпеці від зростання аварійності, в тому числі через те, що водії у стані алкогольного сп'яніння сідають за кермо.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що 37% від загальної кількості ДТП припадає на аварії за участю водіїв, які перебувають за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ