Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада посилила відповідальність за продаж ліків дітям

ВР схвалила у другому читанні та в цілому закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам".
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує УНН.

Законопроєкт №5123-1 підтримали 315 народних депутатів.

Законом вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме – доповнюється Кодекс новою статтею 42-5, якою встановлюється відповідальність за продаж (зокрема з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) і доставку лікарських засобів малолітнім особам. Також, задля приведення у відповідність до запропонованих змін, вносяться відповідні зміни до статей 221 і 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що малолітньою вважається особа, яка не досягла 14 років.

Продаж ліків малолітнім тягнутиме за собою накладення штрафу на особу, яка здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, на суму від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 гривень - 13 600 гривень).

Якщо правопорушення буде вчинене повторно протягом року, то штраф сягатиме від 800 до 1 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (13,6 тисячі гривень - 23,8 тисячі гривень).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ