Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про публічні е-реєстри

Верховна Рада в цілому ухвалила законопроєкт № 2110, який має дозволити покращити державні реєстри в Україні.
Верховна рада України

Про це інформує УНН.

В Україні на сьогодні, за даними Мінцифри, понад 350 державних реєстрів. Але не всі вони функціонують в належний спосіб, інформація дублюється або зовсім не оновлюється, або самі реєстри існують у вигляді Excel-таблиць чи гугл-документів.

Щоб отримати довідку, українці мусять навідатися до кількох установ, вистояти в чергах та зібрати купу паперових документів, інформація до яких підтягується з різних реєстрів.

Відтепер українці матимуть низку можливостей, зокрема:

  • не потрібно буде стояти в довгих чергах, щоб отримати необхідну довідку. Зробити це можна буде онлайн, не виходячи з дому;
  • отримання онлайн-послуги стане набагато швидшим;
  • не потрібно буде робити додаткові ксерокопії документів, адже вони і так будуть у держреєстрах і чиновники матимуть до них доступ;
  • всі документи будуть в єдиному електронному реєстрі, а не губитися по шафах та кишенях.

"Це дозволить зробити держпослуги ефективними й максимально їх автоматизувати", - кажуть у Мінцифри.

Метою цього закону про публічні електронні реєстри є утворення єдиної інтероперабельної системи публічних електронних реєстрів, визначення уніфікованої інституціональної структури функціонування публічних електронних реєстрів та єдиних вимог до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ