Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Верховна Рада змінила процедуру ліквідації банків

Верховна Рада України під час сьогоднішнього засідання проголосувала за зміни процедури ліквідації та виведення з ринку банківських установ.
Верховна рада України

Про це інформує УНН. 

За проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків" (№ 4546) проголосували 256 нардепів.

Закон, що був проголосований у першому читанні наприкінці травня, спрямований на удосконалення деяких питань відшкодування шкоди (збитків) особами, пов’язаними з банком. Після набуття чинності законом Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зможе укладати договір про добровільне відшкодування такого збитку або мирову угоду. Завдяки закону ФГВФО буде дієвим у питанні повернення активів банків-банкрутів.

Законом також:

  • удосконалено процедуру та перелік підстав для виявлення нікчемних правочинів;
  • уточнено деякі питання нормативно-правового регулювання порядку проведення ліквідаційної процедури;
  • удосконалено механізм правового захисту працівників Фонду та членів його адміністративної ради;
  • врегульовано питання роботи Фонду із забезпеченими кредиторами, банків, які виводяться з ринку;
  • уточнено питання щодо сплати судового збору та плати за проведення державної реєстрації;
  • врегульовано окремі питання процесуального характеру. Серед яких, зокрема, питання подання цивільного позову в інтересах кредиторів неплатоспроможного банку, положення щодо набуття Фондом статусу позивача у справі в інтересах кредиторів неплатоспроможного банку у господарському процесі, уточнено деякі процедурні питання виконавчого провадження, здійснено інші уточнення до відповідних нормативно-правових актів, що є дотичними, регулюють процедури та процеси, що змінюються цим документом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ