Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховний суд обрав нового голову

Новим головою Верховного суду став Станіслав Кравченко.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це пише нардеп Олексій Гончаренко. 

"Новим головою Верховного суду став Станіслав Кравченко. Він є головою Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду. За нього проголосували 108 зі 148 суддів", — ідеться у повідомленні. 

Одразу після голосування за голову ВС учасники Пленуму затвердили постанову про призначення Кравченка головою Верховного Суду строком на 4 роки.

Напередодні УНН з посиланням на Громадську раду доброчесності розповідало, що голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко є представником так званої «старої гвардії» ВС, та має негативний висновок ради.

«Проаналізувавши інформацію про суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Кравченка Станіслава Івановича (далі – Кандидат), Громадська рада доброчесності виявила дані, які дають підстави для висновку про невідповідність Кандидата критеріям доброчесності та професійної етики», — йдеться у висновку Громадської ради від 2017 року. 

Зокрема вказується, що суддя мав дотичність до розгляду справи у рішенні по якій було допущено порушення Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод, констатованих у рішенні Європейського суду з прав людини. Крім того, у висновку є претензії до майнової декларації Кравченка.

«(…) не зазначав про наявність у нього права власності на земельну ділянку 900 кв. м. в місті Козелець. Водночас ця земельна ділянка зазначена у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 р», — йдеться у документі.

Як повідомлялось, сьогодні у Києві відбувався пленум Верховного Суду, на якому мали обрати нового голову ВС. Під час засідання було висунуто та офіційно затверджено чотирьох кандидатів. Пленум зібрався після того, як на попередньому засіданні зняв з цієї посади Всеволода Князєва, якого обвинувачують у хабарництві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ