Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ветеран відкрив власний бізнес та лікуватиме військових у Львові

Військовослужбовець ЗСУ Олег Заяць, який нещодавно звільнився з лав української армії, відкрив у Львові реабілітаційний кабінет «Простір здоров’я», в якому допомагатиме відновитись військовослужбовцям та членам їх родин. Про це повіві домили у Львівській міській раді.
Фото ЛМР
Фото ЛМР

Окрім власних інвестицій, чоловік отримав бізнес-ваучер на 300 тисяч гривень у межах програми підтримки ветеранів Львівської міської ради, завдяки чому й розпочав свій бізнес.

«Коли я перебував на сході разом, в мої обов’язки входила медична підтримка наших військових. І я дуже добре бачив, що поруч із суто військовою специфікою, такою, як різні поранення, акубаротравми (контузії), дуже поширеними були травми чи пошкодження хребта, спини, опорно-рухового апарату. Це пов’язано з надскладними умовами, в яких наші хлопці та дівчата несуть службу. Вони завжди мусять носити важкі бронежилети, перебувати в окопах. Все це призводить до того, що дуже багато військових мають проблеми зі спиною.

І я вирішив надати їм можливість, коли вони чи приїздять у відпустку, чи звільняються, прийти до нас та полікуватись. Це те, чим я в тому числі займався в зоні бойових дій. Тому дуже добре розумію, що це їм дуже потрібно. І можу зробити це професійно», – каже засновник «Простору здоров’я», ветеран російсько-української війни Олег Заяць.

Реабілітаційний кабінет чоловік відкрив у центрі міста, на вул. Дорошенка, 35. Тут надають послуги як військовослужбовцям, так і цивільним пацієнтам з лікувального масажу, голкотерапії, мануальної терапії, реабілітації опорно-рухового апарату та краніосакральної терапії. 

За допомогою голкотерапії за методом «суха голка» пацієнти можуть усунути гострий та хронічний біль в м'язах, а також пришвидшити загоєння при травмах опорно-рухового апарату.

 «Завдяки підтримці міста ми з дружиною створили можливість для наших захисників покращити своє здоров’я. Вони завжди можуть звернутись до нашого реабілітаційного кабінету та отримати увагу, розуміння та фахову медичну допомогу.  Крім цього вважаю, що це дуже хороший інструмент соціалізації ветеранів. Адже дуже багато з тих, хто повернувся з війни, потребує підтримки від держави. А найкращий шлях повернутись до цивільного життя – це допомагати іншим ветеранам», – каже підприємець-ветеран.

Нагадаємо, у вересні Львівська міська рада підтримала перші 6 бізнес-проєктів ветеранів та їх дружин чи чоловіків.

«Ми радо підтримуємо бізнес-проєкти наших захисників та їхніх родин. Сьогодні вважаємо це своєю місією та обов’язком. Також закликаємо малих та середніх підприємців скористатися програмою підтримки від Львівської міської ради, адже місто має вже 12 ваучерів для допомоги нашим підприємцям», – розповіла Інна Свистун директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Нагадаємо, бізнес-ваучер може бути використаний на:

  • придбання обладнання, сировини, матеріалів, комплектуючих;

  • оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту;

  • закупівлю ліцензійного програмного забезпечення;

  • навчання та консультації з питань започаткування та ведення бізнесу.

Більше про ваучерну допомогу малим та середнім підприємцям, яку надає місто під час воєнного стану, можна дізнатися за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ