Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ветеранська збірна України перемогла на Турнірі пам'яті Андрія Гусіна

На УТБ «Динамо» в Чапаївці пройшов турнір пам'яті знаменитого футболіста ФК «Динамо» (Київ) та національної збірної України Андрія Гусіна, - прес-служба ФФУ

Вже більше двох років з нами немає цієї світлої людини і справжнього друга, але пам'ять про нього живе, свідченням чого став проведений турнір, участь в якому взяли головні команди в кар'єрі Андрія – ветерани ФК «Динамо» (Київ), ветерани ФК «Карпати» (Львів) та ветерани національної збірної України. Четвертим учасником стала збірна журналістів України. Організаторами турніру виступили ФК «Динамо» (Київ) та батьки Андрія Гусіна, Валентина Василівна та Леонід Володимирович, всебічну підтримку надало ТОВ «Агробізнес».

Склади команд рясніли зоряними іменами. Майже всі учасники чудово були знайомі з Гусіним і на перший поклик відгукнулися зіграти в турнірі його пам'яті. Відомі на всю Європу імена зібрала ветеранська збірна України – Анатолій Тимощук, Олег Шелаєв, Сергій Нагорняк, Іван Яремчук, Сергій Кузнецов, Едуард Цихмейструк, Олександр Косирін, Валентин Полтавець, Олександр Мелащенко, Віктор Мороз, Олександр Венглинський, Андрій Оксимець, Дмитро Пінчук, Андрій Донець, Всеволод Романенко, Олександр Призетко, В’ячеслав Свідерський та багато інших. Очолюють збірну Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський, її куратор в системі ФФУ та діючий гравець – Олег Собуцький.

У «Динамо» на поле вийшли «зірки» 90-х і 2000-х років Сергій Ребров, Віталій Рева, Владислав Ващук, Віталій Косовський, Олександр Головко, Сергій Коновалов, Юрій Дмитрулін, Андрій Анненков, Ігор Костюк, Юрій Грицина, Сергій Беженар, Сергій Федоров, також «біло-сині» футболки одягли сини Андрія Гусіна – Андрій та Іван. Очолюють команду славнозвісні Володимир Мунтян та Андрій Біба. За «Карпати» вийшли Олександр Чижевський, Юрій Вірт, Богдан Стронцицький, Микола Лапко, Володимир Вільчинський, Любомир Вовчук, Андрій Покладок... Матчі турніру відвідав головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко. Що й казати, така кількість знаменитих українських футболістів різних поколінь давно не збиралася на одному полі!

У першому півфіналі збірна України перемогла «Карпати» 2:1 (у «синьо-жовтих» відзначилися Олександр Призетко та Анатолій Тимощук), а в другому «Динамо» не залишило шансів журналістам 4:0. Варто відзначити, що три з чотирьох м'ячів - на рахунку Андрія Гусіна! У матчі за третє місце збірна «акул пара і мікрофона» в серії пенальті перемогла львів'ян (основний час 1:1), а справжньою окрасою турніру став фінальний матч. Спершу Сергій Федоров і Андрій Гусін (з чотирма м'ячами став найкращим бомбардиром турніру) вивели «біло-синіх» вперед, але потім Олег Шелаєв, двічі точно пробивши з пенальті, відновив рівновагу. Доля першого місця вирішилася в серії післяматчевих пенальті, удача посміхнулася збірній України.

Втім, в цьому турнірі не було переможців і переможених. Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять свого друга і колеги, добрими словами підтримали люблячих батьків і побажали удачі синам. Призи переможцям вручили знамениті ветерани «Динамо» Володимир Мунтян та Андрій Біба, віце-президент ФФУ Василь Орлецький, батьки Андрія Гусіна.

Ветеранська збірна України вже вдруге у цьому році бере участь у турнірі пам’яті Андрія Гусіна. У жовтні в Путилі Чернівецької області команда вже святкувала перемогу, тож звітний трофей став другим в колекції. «Всі ми знаємо, яким великим патріотом України був Андрій Гусін, як він допомагав армії, коли на нашу землю прийшла війна, – розповідає куратор збірної Олег Собуцький. – У складі збірної Андрій Гусін провів безліч яскравих матчів, виступав на чемпіонаті світу. Звісно, приємно перемагати. Рівень учасників турніру був дуже високим, самі бачите, які видатні футболісти минулих років були у складах команд. У нас дебютував Анатолій Тимощук, це справді видатний футболіст сучасності, за «Динамо» зіграв Сергій Ребров та інші «зірки». Ми дякуємо батькам Андрія та всій його родині, які організовують подібні турніри в різних куточках України. Цього року наша збірна брала в них участь, залюбки приїдемо і наступного».

Леонід Гусін щиро подякував за підтримку і висловив надію, що такі турніри стануть традиційними: «Я дуже радий, що вдалося провести такий турнір. Щиро дякую командам, які сьогодні приїхали і тих людей, які допомогли з організацією змагань. Іншого такого способу вшанувати пам'ять Андрія просто немає. Потрібно намагатися хоча б раз на рік проводити дитячий турнір і дорослий, або матч пам'яті. Думаю, ми будемо розширювати географію міст. Матчі вже проходили в Києві, Львові, в Чернівецькій області. Потім можемо домовитися з Рівним, з клубами «Дніпро» і «Чорноморець», щоб турнір переміщався по Україні, щоб в інших містах також згадали про сина. Що стосується складу учасників, вважаю, три команди ветеранів будуть із тих, хто грав сьогодні, а четверта – місцева збірна, щоб було цікавіше».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ