Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Ветерани поліції на Волині йдуть до територіальної оборони

На Волині поліція продовжує посилено працювати в умовах воєнного стану. Загальна безпекова ситуація в області наразі стабільно контрольована. Про це Гал-інфо повідомили у секторі комунікації ГУНП в області.

Всі правоохоронні органи працюють в режимі воєнного часу. Більша частина поліцейських – на вулицях, забезпечують правопорядок і несуть службу на КПП. Так, за минулу добу до поліції Волині надійшло понад 1300 звернень від громадян. 

Переважна їх більшість – це повідомлення про виявлення підозрілих предметів, автомобілів та осіб, тобто інформаційного характеру. Надзвичайних подій не було. Окремі громадяни телефонували на 102 більше десятка разів з тими самими запитаннями і таким чином перевантажували роботу служби. 

Однак всі підрозділи працюють і продовжують реагувати на виклики. Люди повідомляли і про присутність у небі над обласним центром безпілотних літальних апаратів: нині їх приналежність встановлюється. 

Окрім цього, волиняни, зокрема, ветерани ОВС, цікавилися, як отримати зброю та потрапити до лав територіальних батальйонів для захисту країни. 

Також відучора, згідно з Указом Президента України, в області створена Волинська обласна військова адміністрація для здійснення керівництва у сфері забезпечення оборони та запроваджена комендантська година, яка діє з 22:00 до 7:00 год.

Громадянам заборонено перебувати на вулицях населених пунктів під час комендантської години. Правоохоронці виявили поодиноких порушників режиму комендантської години, на них склали адміністративні матеріали. 

Також на в’їздах-виїздах з населених пунктів встановлені контрольно-пропускні пункти, наразі їх 15. Поліцейські перевіряють документи, зупиняють транспортні засоби, проводять огляд речей та автомобілів. Здебільшого, люди ставляться до цього з порозумінням. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ