Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Віче» відкликатиме своїх «поганих» депутатів

«Угоду вічника» підписав учора, 1 лютого, 21 кандидат до Львівської міської та обласної ради від партії «Віче». Як пояснив, відповідаючи на запитання «Гал-info», голова громадського об’єднання «Віче» Ігор Дідковський, суть угоди полягає у тому, що народні обранці від «Віче», які потраплять до рад різних рівнів, можуть бути відкликані з депутатських крісел, якщо вони неналежним чином виконуватимуть свої обов’язки.
«Право відкликати народних депутатів матиме не партія «Віче», а громадська організація «Віче». За тим же, щоб не виникало ніяких маніпуляцій у цьому процесі, стежитиме «мудре коло» — особи, наближені до «Віче», які, втім, не є ані членами партії, ні членами громадської організації», — говорить Ігор Дідковський.
За його словами, «мудрі кола» будуть створені у всіх областях України. Таке коло осіб існує вже в Києві, натомість у Львові воно ще не створене.
Як пояснив Ігор Дідковський, замість осіб, які будуть відкликані від виконання депутатських обов’язків, партія «Віче» залишає за собою право делегувати інших людей. Втім, наскільки здійснювати подібну процедуру дозволяє українське законодавство, голова ГО «Віче» пояснити не зміг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ