Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Спорт

Від FIA вимагають заборонити рекламу алкоголю у Formula1

До президента FIA звернулась антиалкогольна група з закликом заборонити спонсорство алкогольних компаній у Формулі 1, - Мережа Motorsport.

Маріанн Скар, генеральний секретар Європейського альянсу алкогольної політики, написала листа до Жана Тодта, в якому висловила свою стурбованість з приводу укладання нової спонсорської угоди Формули 1 з Heineken.

Великий контракт з голландським пивним концерном Heineken розрахований на сім років і оцінюється в $ 250 млн.

Логотипи компанії з’являться обабіч трас на деяких етапах чемпіонату Формули 1, а також голландці пообіцяли масштабну маркетингову кампанію, яка допомогла б підвищити популярність королівських автоперегонів.

Такий вплив алкогольного виробника на спортивні змагання викликав занепокоєність у Європейського альянсу алкогольної політики, де резонно запитали – як це погоджується з кампанією FIA щодо зниження смертей на автошляхах?

Скар запитує: «Формула 1 повинна запитати себе: ким вона хоче бути – автоспортом чи заходом алкогольного бренду?»

«Під час моніторингу перегонів гран-прі у Монако 2015 року, ми зафіксували 11 посилань на алкогольні бренди протягом однієї хвилини, що в середньому становить одне посилання кожні п’ять секунд. Що буде, коли до них додасться ще й Heineken у якості головного спонсора?

Якщо спортивні функціонери та виробники напоїв хочуть показати свою відповідальність, вони повинні припинити цю угоду й відмовитись від алкогольного спонсорства у Формулі 1».

В своєму листі пані Скар прохає Тодта переглянути можливий вплив угоди з Heineken й поміркувати над повною забороною алкогольних брендів у Формулі 1.

Мережа Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ