Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від кухаря ресторану «Мосонська ложа» медичної книги не вимагали

Колишній кухар Холдингу емоцій «!FEST» Ігор Юрій у своєму блозі поділився «секретами» приготування страв на кухні «Найдорожчої ресторації Галичини».

Перше, що вразило автора блогу, було те, що від нього ніхто не вимагав медичної книги. Хоча вона є обов’язковим документом для працівника закладу громадського харчування. «А якщо б я був відкритим туберкульозником чи закритим сифілітиком? Всім байдуже», – написав у блозі Ігор Юрій.

Далі – ще цікавіше: процес приготування одних з найдорожчих страв закладу. Здавалося б, що в ресторані, який іменує себе як «Найдорожча ресторація Галичини» ціна замовлення повинна відповідати якості. Проте Ігор Юрій пише, що м’ясо для страви за 560 гривень готують за наступною «технологією»: «Попередньо його варять в пластикових пакетах цілу ніч. Потім заморожують. Потім розморожують перед подачею за допомогою ось такої ванночки. Потім підсмажують на грилі. Потім шкварять в пароконвекторі. І вуаля!»

За словами Ігоря Юрія, при термообробці пластик виділяє шкідливі карцерогенні речовини, які при варінні попадають в м'ясо і можуть викликати рак та інші хвороби. У ресторанах «!FESTу» продукти в такому пластику варять аж 12 годин!

Нагадаємо, що минулого тижня в трапезній УКУ, яку обслуговує «!FEST», отруїлося 11 осіб. Усі постраждалі їли налисники з курячим м’ясом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ