Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Від початку року на Львівщині виникло 452 пожежі сухої трави

Із настанням періоду весняних господарських робіт вкотре про себе нагадує проблема пожеж сухостою. Рятувальникам доводиться раз у раз гасити пожежі сухої трави, листя та сміття, щоб не допустити вогонь до будівель і лісових насаджень.

Від початку року на Львівщині виникло 452 пожежі сухої трави та очерету, а також 23 пожежі торфу. ПРо це йдеться у повідомленні ДСНС у Львівській області на Фейсбуці.

Основними причинами виникнення таких пожеж є підпали або необережне поводження з вогнем. Причиною таких загорань найчастіше стають горе-господарі, які не здогадуються, якої шкоди завдають довкіллю.
Найбільше пожеж сухостою у поточному році виникло у Пустомитівському, Сокальському, Жовківському та Яворівському районах.

Внаслідок таких пожеж нищиться не лише флора та фауна, але й згорає людське майно. 
До прикладу, 8 березня в м. Рава-Руська Жовківського району пожежа сухостою виникла на території приватного господарства. Внаслідок пожежі знищено дрова на площі 30 кв.м, суху траву та чагарник окремими осередками на площі 900 кв.м, а також пошкоджено 3 вікна житлового будинку.

9 березня у с. Сілець на х. Вільшина Сокальського району, внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 500 кв.м, дерев’яний житловий будинок, площею 48 кв.м, та дерев’яну господарську будівлю, площею 20 кв.м.

17 березня в с. Велика Воля Миколаївського району внаслідок пожежі на відкритій території, вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 1000 кв.м. Рятувальники запобігли згоранню 2 будівель.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців з проханням дотримуватись елементарних заходів пожежної безпеки і, в першу чергу, не палити траву на території своїх присадибних ділянок і на дачах.

В жодному разі не розводьте багаття поблизу будівель і не залишайте його без нагляду. Також не розпалюйте багаття в лісі - це дуже небезпечно. Не дозволяйте дітям підпалювати суху траву!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ