Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Від початку року в Україну надійшло $800 млн іноземних інвестицій

У першому кварталі 2019 року в економіку України надійшло 800 мільйонів доларів прямих іноземних інвестицій. Про це свідчать дані Національного банку України, опубліковані в інфляційному звіті за квітень 2019 року.

"Прямі іноземні інвестиції за I квартал 2019 року становили 0.8 млрд доларів, з них більше 60% було спрямовано до реального сектору. Лідерами залучення ПІІ були добувна промисловість та виробництво скла та виробів зі скла", йдеться у повідомленні НБУ.

Там також зазначають, що попри надходження значного обсягу інвестицій до українських компаній, на початку року Нацбанк спостерігав відплив коштів з приватного сектору України.

"Приватний сектор був чистим кредитором зовнішнього світу — чисті надходження прямих іноземних інвестицій були нівельовані виплатами за зовнішніми зобов'язаннями банківського та реального секторів", — зазначають в НБУ.

Водночас більшу зацікавленість у інвесторів викликав державний сектор, а саме інвестиції у державні боргові цінні папери України.

Зазначимо, що через приплив іноземних інвестицій у державні боргові облігації у квітні 2019 року в Україні зміцнів курс гривні.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ