Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від сьогодні починається пільгове розмитнення "євроблях": що варто знати

З нинішнього дня в Україні набувають чинності нові правила пільгового розмитнення "євроблях".

Про це пише УНН.

Зокрема,набувають чинності закони № 1403-IX та № 1402-IX, згідно з якими вносяться зміни в модель оподаткування автомобілів. Зміни будуть діяти п'ять місяців.

Йдеться про розмитнення автомобілів, які порушили митне законодавство і були ввезені в Україну до 31.12.2020 року.

Так, вже 10 листопада 2021 року пільги перестануть діяти для всіх українців, окрім тих, хто був в зоні АТО/ООС і має документальне підтвердження цього. Для них пільги будуть діяти до 8 лютого 2022 року.

Формула розрахунку не залежить від вартості автомобіля, а тільки від віку, обсягу і типу двигуна. Від ввізного мита звільняються легкові авто віком від 5 до 15 років (з екостандартом не нижче "Євро-2").

Окрім того, - вантажні авто з повною масою до 3,5 тонни, віком від 5 до 11 років (з еко-стандартом "Євро-5"). При цьому автомобіль повинен бути в реєстрі митників у режимі "транзит" або "тимчасове ввезення" станом на 31 грудня 2020 року.

Також буде діяти обов'язковий внесок - 8500 гривень. Якщо власник передумав, або йому невигідно розмитнювати, він все одно повинен заплатити 8500 гривень до держбюджету, щоб упродовж пів року вивезти його за кордон.

Якщо до 15 листопада цього не буде зроблено, доведеться заплатити штраф 170 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ