Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від урагану "Ірма" вже загинули 77 осіб

Через ураган "Ірма", який вдарив по узбережжю США, Куби і найближчих островів, загинули вже 77 осіб, - Сьогодні.

"За словами чиновників, через" Ірму ", яка належить до категорії найбільш потужних атлантичних ураганів, які бушували на Карибах, загинули щонайменше 77 осіб, в тому числі 36 людей в США", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, шістьох загиблих виявили серед пацієнтів будинку престарілих у Флориді. Відзначається, що звідти евакуювали понад 100 жителів разом з 18 пацієнтами з сусіднього об'єкта.

Ще семеро людей загинули в окрузі Монро.

Близько 5,8 мільйона домівок у Флориді і сусідніх штатах залишаються без електрики. Брак електропостачання перешкоджає роботі важливих об'єктів інфраструктури, зокрема лікарень. Оскільки кондиціонери не працюють, а значну кількість дерев вирвав ураган, жителі Флориди страждають від спеки.

Вранці у вівторок, 12 вересня, "Ірма" втратила статус урагану. Швидкість вітру помітно зменшилася, коли ураган дістався до північних кордонів Флориди.

"Ірма" спочатку мала четверту категорію ураганів за шкалою Саффіра-Сімпсона і стала одним з наймасштабніших стихійних лих, від яких страждали острова Карибського моря і Сполучені Штати Америки.

За оцінками експертів, збиток від урагану "Ірма", а також "Харві", що кількома днями раніше завдав шкоди штатам Техас і Луїзіана, можуть скласти сумарно 290 млрд дол. Розрахунки експертів базувалися на шкоду, завдану бізнесу, домогосподарствам, інфраструктурі та врожаям, зростанню вартості пального, а також на прогнозах збільшення рівня довгострокового безробіття.

Сьогодні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ