Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Від закону про Кабмін БЮТ очікує власної політичної користі – Андрій Єрмолаєв

Президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв, коментуючи нинішнє протистояння у парламенті між «Нашою Україною» з одного боку та БЮТ і антикризовою коаліцією – з іншого, зазначив «Гал-info», що розцінює його, як «цілком нормальний процес державотворення».

«Мені не відомо, чим закінчиться сьогоднішнє протистояння представників антикризової коаліції і демократичних сил, проте можливе голосування блоку Юлії Тимошенко за подолання президентського вето на Закон «Про Кабінет Міністрів України» вважаю результатом домовленостей її фракції з представниками антикризової коаліції з метою політичної користі обох партій. БЮТ дуже потрібен закон про Кабмін і про опозицію, адже вони розраховують на найбільший процент голосів на парламентських виборах і відповідно на майбутню користь для себе обох законів. Тому на нинішній день БЮТ дуже зацікавлений у подоланні вето Віктора Ющенка», – сказав Андрій Єрмолаєв.
На думку політолога, сьогоднішні події яскраво демонструють про посилення в Україні ролі парламенту як визначника майбутньої політичної стратегії. «Незалежно від оприлюдненої Віктором Ющенком позиції про домовленість спільних дій між головою ВРУ, прем’єр-міністром, Верховна Рада демонструє можливість знаходження втілення у життя рішень, політично домовлених у кулуарах законодавчого органу. Хоча Віктор Ющенко і планує продовжити серію «круглих столів» з метою вирішення наростаючих конфліктів, ВРУ може в окремих випадках діяти за власним сценарієм. Зрештою, і закон про опозицію, і про КМУ не забирає від Президента Віктора Ющенка його повноважень, які визначені конституційно і є процедурними. Не варто говорити і про наростання політичної кризи, це просто технологічна гра політиків з метою отримання політичних дивідендів. У Верховній Раді іде конструктивна робота і можливе спільне голосування БЮТ і Партії регіонів не слід трактувати як об’єднання, а як вміння шукати компроміси», – зазначив Андрій Єрмолаєв.  
Нагадаємо, вчора Віктор Ющенко повернув у Верховну Раду для повторного розгляду Закон «Про Кабінет Міністрів України» і сьогодні парламентська антикризова коаліція має намір подолати накладене вето на цей закон. Джерело у Партії регіонів повідомило "Українській правді", що у четвер вночі було домовлено, що БЮТ допоможе подолати вето на закон про Кабмін в обмін на те, що антикризова коаліція підтримає закон про опозицію та про імперативний мандат. У коментарі «Гал-info» народний депутат Андрій Шкіль не заперечував щодо можливого голосування БЮТ разом з антикризовою коаліцією щодо подолання вето Президента на Закон «Про Кабінет Міністрів України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ