Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від завтра Україна очікує до 20 тисяч паломників

Щороку на святкування іудейського Нового року в Україну прибувають десятки тисяч паломників, які їдуть у місто Умань, що на Черкащині. Минулого року в Україну завітало близько 30 тисяч хасидів. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ДПСУ.
Від завтра Україна очікує до 20 тисяч паломників

У 2019 році Рош ха-Шана припадає на вечір 29 вересня. Цього разу ортодоксальні євреї відмічають ювілейний 5780-й Новий рік. Свято триватиме два дні до вечора 1 жовтня.

Наразі прикордонники оформили близько 250 паломників. А найбільші групи хасидів очікуються 25, 26 та 27 вересня. Зокрема від завтра в аеропорт ʺБориспільʺ має прибути чартерними рейсами до 17 тисяч паломників. Їх оформлення буде відбуватися у терміналі ʺБʺ. Цей термінал відкриють спеціально для оформлення зазначених рейсів. В аеропортах Одеси та Вінниці - до 3 тисяч паломників.

В усіх пунктах пропуску, через які масово мають прибувати паломники, а це окрім аеропортів Києва, Одеси та Вінниці – й пункти пропуску на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією, для забезпечення швидкого та якісного прикордонного контролю хасидів Держприкордонслужба виділила додатковий персонал та технічні засоби, а з особовим складом проведені практичні заняття.

Принагідно нагадуємо, що пріоритетом для прикордонного відомства України було і залишається питання безпекової складової на державному кордоні. Для цього зокрема, співробітники Держприкордонслужби разом з представниками інших взаємодіючих служб та аеропортів провели службові наради, опрацювали питання порядку отримання попередньої інформації про прибуття організованих груп осіб та організації їх пропуску.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ