Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбудова Каховської ГЕС займе шість років — "Укргідроенерго"

Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що відбудова Каховської ГЕС після її деокупації займе шість років. За його словами нова станція буде сучасною і значно потужнішою за зруйновану.

Про це Ігор Сирота сказав це в ефірі Радіо Свобода, пише Суспільне. 

Сирота зазначив, що головне завдання експериментального проекту – забезпечити роботу станції ДніпроГЕС. На першому етапі також планують спроектувати тимчасові греблі водосховища. Після деокупації, за словами голови "Укргідроенерго", це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища і за умов паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня.

"Якщо буде хороший паводок, ми можемо хоча б дійти до відмітки 12,5 метра, що необхідно для того, щоб забезпечити водою наші три області. Після цього ми повинні побудувати таку ж саму тимчасову гідроспоруду з нижньої сторони станції, щоб осушити станцію, осушити цей будівельний майданчик, запросити експертів, подивитися наслідки руйнування, зібрати всі докази підриву цієї станції. І потім, другий етап – це демонтаж цієї станції й проектування нової. На все це уряд виділив два роки", – сказав Ігор Сирота.

За цей час планують розробити проект будівництва нової станції. Вона, за словами Сироти, буде потужнішою за стару. А її будівництво за умов деокупації займе шість років.

"Ми втратили 340 МВт. Планується нову станцію побудувати на 520-580 МВт. І, звичайно, це вже повинна бути сучасна станція, з вимогами до екології. Трансформатори повинні бути без масла, або з синтетичним мастилом, яке дуже швидко розчиняється у воді. Це і рибоходи треба буде будувати такі, як є вже на сучасних станціях. Тобто, це вже буде вже проектуватися. Але це все буде вже робитися після деокупації. Термін реалізації самої станції, щоб побудувати потрібно буде ще шість років. Тобто, від сьогоднішнього дня нам потрібно сім з половиною — вісім років, щоб відновити цей потенціал, який був зруйнований шостого червня", – пояснив голова "Укргідроенерго".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ