Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

Відбулося засідання оргкомітету з підготовки до Олімпіади-2020

11 лютого 2020 року у Клубі Кабінету Міністрів України відбулося перше засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади та ХVІ Паралімпійських іграх 2020 у Токіо (Японія).

Участь у роботі оргкомітету взяли Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та профільний заступник Міністра Володимир Шумілін.

2020 рік – найвідповідальніший для нашої країни – завершується чотирирічний цикл підготовки до чергової Олімпіади та Паралімпійських ігор.

"З утворенням нового Міністерства, ми поставили перед собою завдання не тільки забезпечити якісну підтримку федерацій для підготовки спортсменів, а й вивести Олімпійські та Паралімпійські ігри і наших спортсменів на новий рівень популярності та впізнаваності – втричі підвищити перегляд змагань, збільшити обізнаність та зацікавленість до спорту. Наші рішення мають бути комплексними, саме тому нами активно розробляється реформа спорту із залученням всіх федерацій та громадських організацій. Основні напрями: автономія федерацій, розвиток масового спорту через популяризацію шкільних та студентських змагань, створення Українського фонду спорту, масштабне будівництво інфраструктури із урахуванням сучасних вимог до проведення змагань міжнародного рівня. Але це ми активно будемо впроваджувати по завершенню ігор", - розповів Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Наразі для підготовки своєчасно були здійснені усі організаційні заходи: сформована штатна команда з числа головних та державних тренерів, поданих національними спортивними федераціями, затверджені Єдиний календарний план спортивних заходів, національна та штатна збірні команди з олімпійських видів спорту, список кандидатів на участь в Іграх.

Успіх українських збірних на Олімпійських/Паралімпійських іграх залежить від ефективності роботи Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів.

Саме тому вже прийнятий у повному обсязі бюджетний запит Міністерства на забезпечення підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор. Загальна сума витрат, що була спрямована на 32 види спорту, які готувалися на участь в Іграх Олімпіади у період з 2017 по 2020 рік складає 2 248 275,5 тис. грн.

У 2020 році здійснюються видатки за олімпійською та паралімпійською програмою, пов’язані з підготовкою, участю, придбанням обладнання та інвентарю, виплатою винагород. Зокрема, за олімпійською програмою передбачено 377 млн (у тому числі на винагороди 180 млн); за паралімпійською програмою 981 млн (у тому числі на винагороди 832 млн).

Довідково

Кандидатами на участь в іграх 32-ї Олімпіади є 353 спортсмени з 27 видів спорту, які на сьогодні вже вибороли 80 ліцензій з 15 видів спорту, планується орієнтовно від 150 до 200.

Ігри 32-ї Олімпіади відбудуться з 24 липня по 09 серпня 2020 року в м. Токіо (Японія). На Іграх розігруватимуться 339 комплектів нагород з 33 видів спорту/дисциплін. Національна збірна команда України з олімпійських видів спорту планує взяти участь орієнтовно у 27 видах спорту.

16-ті літні Паралімпійські ігри відбудуться з 25 серпня по 06 вересня 2020 року в м. Токіо (Японія).

На Іграх 2020 року розігруватиметься 540 комплектів нагород. Національна збірна команда України планує бути представленою у 17 видах спорту.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, понад 30 спортсменів Львівщини є претендентами на участь в Олімпійських іграх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ