Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відійшов у засвіти багаторічний завідувач Кафедри політології ЛНУ

26 червня у віці 72-х років помер працівник і багаторічний завідувач нашої катедри, кандидат філософських наук, доцент – Поліщук Микола Васильович (4 січня 1951 – 26 червня 2023 рр.). Про це повідомили на Facebook-сторінці Кафедри політології Львівського національного університету ім. Івана Франка.
Фото: Кафедра політології Львівського національного університету ім. Івана Франка

Микола Васильович із молодих років жив наукою та працював заради її розвитку. у 1978-му році закінчив філософський факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 1985 році вже захистив кандидатську дисертацію. Упродовж 1997-2016 рр. завідував катедрою політології ЛНУ ім. Івана Франка.

Завдяки Миколі Васильовичу було вдосконалено та розширено програму спеціальності 052 “Політологія”, адже він розробив низку авторських курсів, зокрема: "Політична соціологія", "Політичні конфлікти", "Методологія політичних досліджень", "Магістерський семінар", якими й досі послуговуються науково-педагогічні працівники серед всеукраїнської політологічної спільноти.

Також Микола Васильович відомий своїми публікаціями на різноманітні тематичні спрямування політичної науки. До таких відносяться праці "Короткий політологічний словник", "Хто є хто в європейській та американській політології", "Політологія: навчальний практикум", "Читанка-посібник "Громадянська освіта", низка статей і інших спеціалізованих матеріалів.

Микола Васильович був цікавим і мудрим викладачем, який служив людям, громаді, суспільству. Він присвятив себе освіті, був добрим прикладом та наставником для молодого покоління, через що й відзначався шанобливим ставленням серед студентства.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, студентству, колегам і друзям із приводу важкої втрати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ