Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відкриття амбулаторії, допомога на передову, підтримка ветеранів: ключове за добу

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 13 липня о 00:43. Про це та інші головні новини на Львівщині розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

«Була загроза удару ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря. Нашу область небезпека оминула. Однак в інших областях Повітряні сили ЗСУ знищили 20 ударних дронів та 2 «Калібри». Прошу усіх не ігнорувати повітряну тривогу. Про зачинені укриття повідомляйте на Гарячу лінію Львівської області за номером 112», - наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У селі Биличі відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Тут обслуговуватимуть понад 2 тисячі мешканців із сіл Біличі, Волошиново та Росохи. 

«Енергетики проводять масштабну ремонтну кампанію, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону. Просять ощадливо використовувати електроенергію, особливо з 16:00 до 23:00. Цьогоріч масштаби ремонтів складніші та більші, адже наша енергосистема пережила масовані атаки росіян. Частина електростанцій – тимчасово в окупації, тому кількість потужностей, які можуть виробляти електроенергію, обмежена», - повідомив Максим Козицький.

 Упродовж минулого місяця лікарі Львівського обласного клінічного перинатального центру у складі виїзної мобільної бригади здійснили 24 виїзди у райони Львівської області. Оглянули 408 жінок. Робота виїзної мобільної бригади, послуги та витратні матеріали – безкоштовні.

Уряд розширив перелік сфер, працівників яких можна забронювати.

Яворівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з Міністерством у справах ветеранів України. Ця громада першою на Львівщині за підтримки міністерства запроваджуватиме «Адмінсервіс «Ветеран» для роботи з військовослужбовцями. Це дасть змогу представникам напряму звертатися до міністерства для допомоги у вирішенні питань та сприятиме комфортнішому поверненню наших ветеранів до цивільного життя.

У межах Програми підготовки населення до національного спротиву на Золочівщині продовжують проводити навчання. Цього разу викладачі та інструктори із Навчального центру імені Василя Вишиваного Національної гвардії України провели курс занять з мінної безпеки та фортифікації для представників добровольчих формувань Бродівської громади.

У селі Пристань Червоноградського району запрацював новий прихисток для ВПО на 30 осіб. Його облаштували меблями й технікою, необхідними для проживання. Контактний номер: 067 476 77 99.

Уряд прийняв постанову, яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО.

На Львівщині запрацює нова свердловина. Початковий дебіт нафти понад 24 тонни на добу. Експлуатувати свердловину планують не менше ніж 15 років.

«У нашій області впроваджують програму психологічної стабілізації та реабілітації Hope for Kids, яку розробили фахівці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру за підтримки Благодійного фонду HOPE.UA. Програма передбачає надання психологічної допомоги дітям, які зазнали впливу травматичних подій. Її масштабуватимуть на всі області України», - зауважив очільник області.

У Трускавці утеплять та відремонтують дах у садочку «Дзвіночок». На це понад 13 млн гривень виділить Європейський Інвестиційний Банк. Співфінансування місцевого бюджету – понад 3 млн гривень. Трускавецька громада перемогла у конкурсі проєктів в межах фінансової угоди «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», яку уклали між Україною та Європейським Інвестиційним Банком з ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Роботи планують розпочати у вересні. Втілюватимуть проєкт – 10 місяців.

Дві карети швидкої допомоги, медичне обладнання та гуманітарну допомогу передали у Золочівську ЦРЛ партнери з німецького міста Шьонінген. Це їхня 12 гуманітарна місія у Золочів від початку повномасштабної війни.

Ноутбук, вісім планшетів, сім-карти для них та ліцензійне програмне забезпечення отримала Бориславська громада від Міжнародної організації з міграції в партнерстві зі «Західноукраїнським ресурсним центром».

Зі Щирецької громади Львівського району нашим воїнам на передову відправили чергову партію допомоги – воду, медикаменти, одяг, продукти, ноші для евакуації поранених, спальні мішки, каремати, вогнегасники, засоби гігієни, інструменти та матеріали, захисні сітки. Німецькі партнери з Ґуденсберґа передали автомобіль Mercedes Benz 814D для гасіння пожеж, відкачування води з підвалів, евакуації поранених та перевезення пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ