Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відкриття кооперативного молокопереробного заводу, Дія.Центр: ключове за тиждень

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів про головні події тижня, що минув.

На Львівщині створили польський сервіс відбудови України, який покликаний залучати польських підприємців та інвесторів для виходу на наші ринки й давати гарантії щодо фінансування, підтримувати економічну співпрацю між нашими країнами. Це пілотний проєкт, який також втілять у семи областях нашої держави. В межах ініціативи Польща першою з європейських держав створила експортне страхування для компаній, які хочуть вести діяльність в Україні. 

«Ремонтні бригади зі Львівщини уже перебувають у трьох населених пунктах Херсонщини, які наша область взялась відновлювати в межах проєкту «Пліч-о-пліч». Наразі будівельники проводять заміри вікон і дверей, які потребують заміни. Далі – ремонтуватимуть дахи. Загалом відновимо понад 300 помешкань та об'єктів соціальної інфраструктури», - зазначив Максим Козицький.

У Львові на базі Львівська політехніка запрацював Центр ветеранського розвитку. Це пілотний проєкт Мінветеранів, який втілюють у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Тут ветерани і члени їхніх сімей зможуть здобути та удосконалити професійні знання і навички, отримати кар’єрні консультації, психологічну чи юридичну допомогу. Окремий напрям роботи – навчання помічників ветерана, які зустрічатимуть та супроводжуватимуть наших воїнів на шляху до повернення у цивільне життя.

На Золочівщині запрацював перший в Україні кооперативний молокопереробний завод. Його будували 2,5 роки в межах проєкту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», який фінансує уряд Канади. За одну зміну тут перероблятимуть 25 тонн молока зі сотні молочних господарств Львівщини. Вироблятимуть молоко, кефір, йогурт, масло та м’які сири. 

В області працюють над розробкою Плану дій із трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону. Цей процес як на Львівщині, так і в інших вугільних регіонах нашої держави невідворотний, адже ще до повномасштабної війни Україна взяла на себе зобов’язання підтримувати кліматичну політику, яка передбачає поступову відмову від викопного палива та перехід на відновлювані джерела енергії, розвиток сучасних енергоефективних технологій. План дій розробляємо за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ Ukraine). 

У Червонограді створять індустріальний парк площею 90 гектарів. Угоду про це підписали Львівська ОВА та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Проєкт втілимо в межах процесу трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону.

У Стрию запрацював Дія.Центр. Це 9 центр у Львівській області. У новому ЦНАПі обслуговуватимуть майже 100 тисяч мешканців Стрийської громади, надаватимуть близько 400 адміністративних послуг.

У селі Семенівка Львівського району відкрили амбулаторію. Тут є кабінети лікаря, педіатричної допомоги, для щеплень, а також маніпуляційна, клінічна лабораторія, УЗД-кабінет. Амбулаторію первинної медико-санітарної допомоги збудували в межах програми «Доступна медицина».

У Новому Яричеві завершують добудову спортивного залу в закладі загальної середньої освіти I-III ступенів. Відвідувати тут уроки фізкультури та позашкільні активності зможуть майже 700 учнів. Які роботи виконують читайте тут.

У двох навчальних закладах Підберізцівської громади Львівського району триває реконструкція із заходами енергозбереження та енергоефективності. Йдеться про Чорнушовицький НВК та заклад дошкільної освіти «Білочка».

У бібліотеці Лопатинського центру культури та дозвілля відкрили сучасний інтерактивний простір для дітей. Проєкт реалізували в межах співпраці Львівської ОВА з благодійною організацією СОС Дитячі Містечка Україна. У бібліотеці встановили інтерактивний дитячий стіл та дисплей, фліпчарт, закупили настільні ігри та пазли для дітей різного віку, сухі басейни і різне умеблювання. Такі простори обладнали у закладах культури у Пустомитах, Яворові, Дрогобичі, Старому Самборі, Золочеві, Східниці, Новояворівську та Бориславі. 

Львівська ОВА підписала Меморандум про співпрацю з італійською благодійною організацією Misericordie. Розвиватимемо співробітництво у напрямі соціальної допомоги та підтримки людей старшого віку, незахищених категорій населення і вимушених переселенців, а також забезпечення потреб медичних закладів нашої області. 

Запровадження е-квитка у приміських автобусах Львівщини відтермінували через труднощі в логістиці з постачанням обладнання із Китаю. За попередньою інформацією, терміни завезення та встановлення валідаторів продовжать до жовтня.

У Пустомитах триває реконструкція очисних споруд. Це дозволить підключити до каналізаційних мереж понад 5000 нових користувачів – мешканців міста Пустомити та села Наварія. Завершити роботи мають цього року. 

На Львівщині двоє дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли нову родину. Хлопчик 10 років та 9-річна дівчинка є рідними між собою. Тепер у дитячому будинку сімейного типу проживатиме десять дітей.

За підтримки міжнародних партнерів ще 12 сімей пройшли навчання кандидатів в усиновлювачі. Це вже шосте навчання в цьому році, яке проводять Львівський обласний центр соціальних служб та «СОС Дитячі Містечка України». 

На Львівщині триває літня школа проєкту Почуй Лікаря. Понад 100 учасників отримують корисну інформацію від кваліфікованих спікерів, щоб невдовзі їздити у школи Львівської області та доносити до учнів інформацію про здоров'я, навчати домедичної допомоги.

В автошколі для осіб з інвалідністю на Львівщині навчається уже шестеро людей. Це унікальний проєкт МВС України, який втілюють в межах ініціативи Першої леді України Олена Зеленська «Без бар'єрів». Як стати слухачем школи.

На Стрийщині стартував наметовий табір Військової школи імені Героя України Тараса Матвіїва. Участь у вишколі взяли понад 30 молодих людей зі Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини.

В офісі Координаційного центру на Самбірщині відбудеться зустріч з сім’ями загиблих, полонених та зниклих безвісти захисників. Під час зустрічі консультуватимуть представники Офісу підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей, пенсійного фонду, центрів комплектування та соціальної підтримки, Координаційний центр при ЛОВА та партнерські організації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ