Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Відновлення навчальних закладів після обстрілу у Львові: що відомо

Начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк розповів про деталі відновлення чотирьох навчальних закладів після ракетного обстрілу 29 грудня 2023 року, — інформує ЛМР.
Фото: Гал-інфо

Нагадаємо, того дня, окрім житлових будинків, були пошкоджені три школи і один дитячий садок.

Що відомо про атаку рашистів на Львів та Львівську область

Зокрема, у СЗШ №86 було пошкоджено 7 вікон, 2 дверей та димарі. Станом на сьогодні замінено усі вікна, і заклад є безпечним для того, аби діти тут навчались. Усі роботи виконані коштом міста.

 У ліцеї «Сихівському» були знищені 13 вікон різних розмірів, а також 15 склопакетів у окремих вікнах. Окрім цього, було пошкоджено деякі двері. Вже замінені усі вікна, та триває заміна склопакетів у окремих конструкціях. Заклад буде готовим до проведення уроків 15 січня, як і планувалося. Усі роботи виконані коштом міста.

У садочку №78 вибито 25 вікон, 1 віконно-дверний блок, а також 4 склопакети у окремих вікнах і деякі двері. Наразі розпочато заходи із заміни вікон, але заклад вже з 9 січня відновить роботу у режимі чергової групи. Відновити роботу дитячого садка у звичному режимі можна буде вже 15 січня. Усі роботи виконуються коштом міста.

Найбільше постраждав ліцей «Оріяна»: сильно пошкоджено понад 280 вікон, 111 дверей (з них 44 потребують заміни, інші ремонту). Станом на сьогодні, завдяки благодійній організації зроблено заміри пошкоджених вікон і дверей. Коштом міста вже встановлено 30 вікон на коридорах. Завтра у закладі почнуть монтувати ще 70 вікон коштом благодійного фонду. Зараз очікують технічного звіту пошкодженої будівлі, щоб якнайшвидше відновити пошкодження. Орієнтовний початок відновлення навчання в цьому ліцеї – 15 січня. Впродовж певного часу навчання тут буде у дві зміни, поки всю будівлю не відремонтують.

Від школи живого місця немає, - Садовий про наслідки ракетного удару

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ