Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відшукали тіло української альпіністки, яка зникла у Туреччині

У Туреччині виявили тіло української альпіністки Яни Кривошеї, яка нещодавно заблукала у горах Анталії.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Знайдено тіло української альпіністки Яни Кривошеї, яка піднялася на гору Геїк Сіврісі на висоту 1715 в Анталії і про яку не чули протягом 26 днів. За попередніми оцінками, альпіністка впала з крутих скель біля вершини та загинула», - повідомляє видання.

Тіло альпіністки було знайдено під час повітряного сканування розвідувальним літаком жандармерії. Тіло, яке команда зняла зі скель, скерували до моргу Інституту судової медицини.

Яна Кривошея прибула до Туреччини 1 травня з Одеси до Анталії через Стамбул. З аеропорту вона приїхала в кемпінг "Josito". Звідти самостійно вирушила на вершину Geyik Sivrisi висотою 1715 м.

Як зазначає брат зниклої, у кемпінгу її відмовляли від самостійного сходження на вершину. Вона також не повідомила родичів про точні дати перебування в Туреччині. Мама Яни знала лише про її намір поїхати в Туреччину.

10 травня альпіністка не повернулася до Одеси за раніше придбаним квитком. Було офіційно повідомлено про її зникнення. Брат вирушив до Туреччини. Рятувальники виявили в горах намет та частково особисті речі українки. До пошукової операції також долучилися альпіністи, поліція, жандарми, місцеві мешканці.

Згодом до пошуку залучили 10 спеціалістів-рятувальників з Анкари. Окрім того, на підмогу з Одеси прибули українські альпіністи, загалом 11 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ