Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Показники газового лічильника можна повідомляти через Інтернет. Подробиці

Починаючи із грудня, споживачі газу можуть подавати показники лічильника через мережу Інтернет в «Особистому кабінеті», попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua. Окрім того, змінені деякі правила щодо часу подання показників. Про це сьогодні, 15 грудня, розповів Володимир Король, перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз», інформує кореспондент Гал-інфо.

Отож, першого числа кожного місяця потрібно буде фіксувати кількість використаних кубів газу та впродовж п’яти днів передати дані до відповідної служби. Це можна зробити телефоном, звернувшись до контакт-центру (032 290 71 04/ 067 217 71 04), або ж на сайті 104.ua після реєстрації в Особистому кабінеті. 

"Обсяг використаного газу розраховується за календарний місяць - із 1 по 1 число. Якщо споживач передасть показники лічильника, зафіксовані станом на 1 число, то фактичні дані будуть відображені у квитанції. Споживачам, в яких відсутні показники лічильника, обсяг спожитого газу визначається розрахунковим методом" - зазначив Володимир Король.

"Саме тому у споживачів, які вчасно не подають показники лічильників, розрахункове визначення використаного палива може бути більше або менше фактичного", - наголосив чоловік.

Начальник відділу організації та обслуговування клієнтів ПАТ «Львівгаз»  Орислава Щурко розповіла про новостворений сайт 104.ua«Подати покази можна через «Особистий кабінет», зареєструвавшись на сайті 104.ua. З допомогою цього сервісу дані приладу автоматично, у той же день потрапляють у базу. Окрім цього, через "Особистий кабінет» споживач може повністю контролювати свої нарахування за газ та баланс рахунку".

Також за її словами, на цьому сайті можна залишати відгуки, скарги чи побажання щодо роботи ПАТ "Львівгаз". 

Для тих, хто не має можливості скористатись Інтернетом існує можливість подати показник лічильника через СМС-повідомлення на номер 098-104-1-104, або зателефонувати до контакт-центру за номерами 032-2907-104; 067-21-77-104 з 08.00 до 20.00, або за номером 032-259-11-04 з 08:00 до 17.15.

Як діяти, якщо вказані розрахункові обсяги газу

Якщо споживач отримав рахунок, у якому вказано розрахункові, а не фактичні обсяги спожитого природного газу, то це означає, що газорозподільне підприємство не отримало вчасно фактичні показання лічильника такого споживача.

В такому разі варто діяти таким чином:

•       вказати в рахунку за газ та відривному талоні рахунку показання свого лічильника та дату їх зняття;

•       у будь-який зручний для споживача спосіб здійснити оплату;

•       не забути наступного місяця вчасно передати фактичні показання лічильника.

Нагадаємо, вартість газу із 1 жовтня та до 30 квітня становить 3,600 грн за м.куб. це при нормі споживання за півроку до 1200 м.куб. Якщо ж користувач перетнув межу в 1200 м.куб. тоді наступна тарифікація буде здійснюватися по 7,188 грн за 1 м.куб.

Додамо, що задля правдивості поданих громадянами показників, працівники ПАТ «Львівгаз» мають змогу не рідше 1 разу в 6 місяців проводити перевірку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ