Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відтепер перетнути український кордон можна буде лише автомобілем

Кабмін провів брифінг щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції в Україні. Про це інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото: ДПСУ

Стало відомо, що з 17 березня зачиняють кордон для авіаційного, залізничного, пішого та автобусного перетину. Кордон можна буде перетнути лише автомобілем. Для громадян, які збиралися переходити кордон пішки, організовують перевезення транспортом. Державна прикордонна служба запевнила, що для цього вона організувала взаємодію з місцевими органами влади. Про це повідомив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко 16 березня на брифінгу Кабінету міністрів щодо заходів з протидії поширенню коронавіруса в Україні, - передає кореспондент Гал-інфо. 

Також було вирішено не пропускати іноземних громадян. Наразі в'їхати в Україну не змогли понад 50 іноземців. Щоправда покинути Україну вони зможуть у звичному порядку.

Щодо українців, які опинилися закордоном, тепер рішення про своє повернення вони повинні приймати самостійно.

“Усіх громадян України ми запрошуємо повернутися додому. Проте, наголошуємо на особистій відповідальності. Якщо хтось був в заражених регіонах або відчуває, що є певні ризики - рекомендуємо самоізолюватися”, - сказав Володимир Нікіфоренко.

“Громадяни, які перебувають на відпочинку, зокрема в Єгипті, мають самі планувати своє повернення. Ми їх запрошуємо. Про порядок руху та припинення авіаційного сполучення перевізників ми попереджали завчасно, тому наші громадяни рішення мають прийняти самостійно”, - прокоментував ситуацію Голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Також на брифінгу наголосили, що жодного дефіциту товарів не буде.

Маским Нефьодов запевнив: “З точки зору імпорту чи експорту товарів ситуація повністю під контролем. Хоча уряд тимчасово закрив пункти пропуску та обмежив пішохідні переходи залишились декілька великих пропускних пункти по 1-2 на кордонах з усіма сусідами. Тому приводу хвилюватися, що українські експортери не зможуть вивезти свою продукцію чи буде нестача імпорту, немає”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ