Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відтепер у Львові діятимуть нові правила утримання тварин

Сьогодні, 23 січня, на сесії Львівської міської ради затвердили нові правила утримання і поводження з домашніми тваринами.
Французький бульдог Спайк. Фото Гал-інфо.

Рішення було прийнято з метою покращення санітарного стану міста, безпеки громадян, а також з метою захисту домашніх тварин.

У нових правилах удосконалено принципи утримання та догляду за домашніми улюбленцями. Відтепер обов'язковою є ідентифікація улюбленців шляхом використання електронного транспондера та прибирання власниками за тваринами. Також введено норми утримання та догляду за тваринами, зокрема окремі правила щодо собак, та визначено правила дій у разі смерті тварин.

Зазначимо, що у ході дотримання правил від 2016 року, отримано ефективні результати. Завдяки запровадженню обов'язкової реєстрації домашніх собак уже відомо, хто є власниками 19 тисяч тварин у Львові. Щомісяця додому повертається до 20 загублених собак, яких знаходять завдяки жетону з QR кодом. Таким чином ряди безпритульних тварин не поповнюються.

За даними незалежного агентства Animal-id.info упродовж 2015-2018 рр спостерігалося скорочення чисельності безпритульних собак на третину. 

Ознайомитися з новими правилами можливо за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ