Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Віконський зустрічався з кримінальними авторитетами задля впливу на активістів

Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
1/3
Очільник поліції Львівщини Василь Віконський мав дві зустрічі з кримінальними авторитетами. Він нібито обговорював з ними методи впливу на громадських активістів, що вимагають його відставки. Про це сьогодні, 7 жовтня, у прес-центрі Гал-інфо, заявив Сергій Лейченков, представник Координаційної ради учасників бойових дій на Львівщині.

Лейченков зачитав звернення від громадських активістів, в якому закликав Президента України Володимира Зеленського негайно звільнити Василя Віконського з посади.

Також активісти заявили, що будь-хто з них може повторити долю Катерини Гандзюк, оскільки в області діють правоохоронці, які безпринципно розганяють мирне населення, маючи на увазі події в Соснівці.

Щодо спілкування Віконського з кримінальними авторитетами, активісти розповіли, що це трапилось напередодні їх масштабної акції 30 вересня. Зустрічі, зі слів Сергія Лейченкова, відбулись в двох місцях – у ресторані "Озеро", що в мікрорайоні Левандівка, та в ресторані у Рясне-Руській – містечку поблизу Львова.

"Щоб не допустити тихої розправи (над активістами), ми вимушені оприлюднити цю інформацію і вимагати від правоохоронних органів розслідування цієї інформації, а від Президента України, Кабінету Міністрів негайної реакції", - йдеться у зверненні Координаційної ради учасників бойових дій на Львівщині.

Крім того, активісти закликали представник президента на Львівщині Маркіяна Мальського у вівторок, 8 жовтня, на апаратній нараді в ЛОДА надати чітку відповідь щодо звільнення Василя Віконського. В іншому випадку, як йдеться в звернення активістів, вони залишають за собою право на більш радикальні дії і вважатимуть, що розгін протестувальників у Соснівці був санкціонований Аваковим та Князевим.  

На запитання журналістів, про які радикальні дії йдеться, активісти відповіли, що точно не маються на увазі плакати. На уточнююче питання про шини, вони відповіли, що не хочеться розкривати усіх карт перед Віконським. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ