Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віктор Ющенко вдруге накладе вето на закон про Кабмін

Президент Віктор Ющенко має намір повторно накласти вето на Закон «Про Кабінет Міністрів України». Про це він повідомив у своїй заяві журналістам. Підставою для повторного ветування Ющенко назвав те, що текст закону, ухваленого 12 січня, відрізняється від того, який він ветував перед тим.
За інформацією прес-служби Президента України, невідповідність у Законі «Про Кабінет Міністрів України» підтвердив і сам секретаріат Верховної Ради. Вона стосується редакції закону від 29 грудня 2006 року.
Відповідний лист Віктор Ющенко надіслав голові Верховної Ради Олександру Морозу, в якому зазначено, що текст закону про Кабмін, який надійшов на підпис Президента, відрізняється від тексту закону, прийнятого парламентом 21 грудня 2006 року. Як йдеться в листі, з частини 7 статті 23 виключено пункт 4.
Згідно з Конституцією та відповідно до рішення Конституційного Суду, якщо під час розгляду пропозицій Президента після накладання вето парламентом внесено зміни, непередбачені Президентом, тоді він має право повернути закон для повторного розгляду у Верховну Раду України.
Нагадаємо, вчора у вечірньому ефірі «1+1» міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що Президент України Віктор Ющенко може накласти вето на закон, якщо при набранні тексту закону у парламенті сталась прикра технічна ситуація і було набрано невірний текст закону про Кабмін.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ