Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вірменія не готується вийти з ОДКБ - прем'єр-міністр

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 15 листопада сказав, що країна не готує підґрунтя, щоби вийти з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), попри те, що не братиме участь у наступному засіданні Ради безпеки ОДКБ.
Фото - ілюстративне

Про це йдеться в трансляції вірменського парламенту.

Пашинян говорив про ОДКБ у межах запитань від депутатів до уряду на Національних зборах. Агнеса Хамоян запитала прем'єра, що означає відмова від участі в засіданні ОДКБ, чи готується ґрунт для виходу Єревана з організації.

"Якщо ви не збираєтеся виходити з ОДКБ, можливо, цією політикою капризного малюка ви вирішили напоумити членів ОДКБ, зокрема Росію?" — звернулась до Пашиняна депутатка

"Ми вирішили не відвідувати ці заходи ОДКБ з різних причин. Я не готую ґрунт ні до чого, цей ґрунт або є, або його немає", — сказав очільник уряду.

Пашинян зазначив, що ОДКБ, попри свої зобов'язання, належно не відреагувала на безпекові виклики Вірменії, і таке було не раз.

"Найбільша проблема полягає в тому, що ОДКБ, по суті, відмовляється реєструвати свою зону відповідальності в Республіці Вірменія. Мовчки пристаючи на ці умови, ми можемо приєднатися до логіки, яка якимось чином поставить під сумнів територіальну цілісність Вірменії. Ми не можемо собі такого дозволити", — говорить Пашинян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ