Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вірменія заявила, що переговори у Брюсселі зірвав Азербайджан

Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян заявив, що президент Азербайджану Ільхам Алієв не знайшов часу поїхати до Брюсселя на тристоронню зустріч з главою вірменського уряду Ніколом Пашиняном та главою Євроради Шарлем Мішелем.

Про це пише ЄП з посиланням на Радіо Свободу. 

У міністра Мірзояна запитали, хто не знайшов часу поїхати до Брюсселя на переговори.

"Вочевидь, президент Азербайджану, тому що ми готові брати участь у цій зустрічі і зараз. Сподіваюся, що проблема дійсно в конкретних датах і найближчим часом можна буде узгодити нові дати нової зустрічі. Республіка Вірменія готова взяти участь у цій зустрічі. Ми продовжуємо дотримуватися мирного порядку денного", – сказав Мірзоян.

Раніше спеціальний представник ЄС з питань Південного КавказуТойво Клаар заявив, що зустрічі між головою Європейської ради Шарлем Мішелем, прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном і президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим наприкінці жовтня не буде. Як причину спецпредставник ЄС назвав брак часу.

Як пише видання, можливу тристоронню зустріч у Брюсселі до кінця місяця раніше анонсував президент Європейської ради Шарль Мішель під час саміту Європейської політичної спільноти в Гранаді.

Європейські лідери сподівалися провести в іспанській Гранаді першу зустріч між президентом Азербайджану та главою уряду Вірменії після наступу Баку на Карабах. Зустріч мала відбутися за участі лідерів Німеччини і Франції.

Але азербайджанський президент Ільхам Алієв відмовився від переговорів і не приїхав у Гранаду. Відмову Азербайджану пояснюють тим, що Туреччину, союзницю Баку, не залучили до переговорного формату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ