Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вірменія: поліція розблокувала проспект Баграмяна у Єревані

У столиці Вірменії Єревані вранці 12 вересня співробітники поліції витіснили демонстрантів з проїжджої частини проспекту Баграмяна.

Напередодні ввечері сотні активістів перекрили проспект, вимагаючи, щоб влада скасувала рішення про підвищення тарифів на електроенергію.

Представники поліції попереджали маніфестантів, що їхня хода та сидяча акція протесту є незаконними. Попри це, активісти заявляли, що акція має мирний характер і проводиться у межах Конституції, а отже, поліція не має права перешкоджати їм або застосовувати щодо них силу.

Поліція дала час активістам відкрити проїжджу частину проспекту Баграмяна у центрі Єревана, погрожуючи притягти їх до відповідальності. Приблизно о 5:30 ранку співробітники поліції витіснили протестувальників із проїжджої частини. 48 людей були доставлені у поліцейські дільниці. Щодо них були складені протоколи про адміністративне порушення.

У червні в Єревані почалися масові акції протесту з вимогою скасувати підвищення цін на електрику. Після силового розгону першого мітингу 23 червня демонстранти зібралися знову і простояли на проспекті Баграмяна до початку липня. Правоохоронці врешті розібрали 6 липня їхні барикади і звільнили проспект, і масові протести врешті припинилися після обіцянок уряду, що підвищення цін буде компенсоване субсидіями, проте координатори акцій проти подорожчання електроенергії заявили, що продовжать свою боротьбу.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ