Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вірменія та Азербайджан заявили про нову ескалацію на кордоні

Міноборони Вірменії заявило, що Збройні сили Азербайджану з 6-ї години ранку четверга почали обстрілювати з мінометів і артилерійських знарядь вірменські позиції, розташовані в напрямку Сотка в Гегаркунікській області країни.

Фото: Depositphotos

Про це інформує «Радіо Азатутюн».

Речник міністерства оборони Вірменії Арам Торосян повідомив, що станом на 8 годину ранку з вірменської сторони є троє поранених.

За його словами, Збройні сили Азербайджану також відкрили вогонь у напрямку машини швидкої допомоги, в якій перебував поранений військовослужбовець.

Станом на 9:00 підрозділи ЗС Азербайджану продовжували вести артилерійсько-мінометний вогонь по вірменських позиціях, розташованих у напрямку Сотка, зазначили в оборонному відомстві Вірменії, додавши, що на інших напрямках ситуація відносно спокійна.

У Міноборони Вірменії спростували поширену азербайджанськими ЗМІ інформацію про те, що вірменська сторона використовує іранські безпілотники та спростували повідомлення Міноборони Азербайджану про те, що вчора ввечері ЗС РВ відкрили вогонь у напрямку азербайджанських позицій, унаслідок чого було поранено військовослужбовця ЗС Азербайджану.

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що внаслідок прицільного вогню військовослужбовець надстрокової дійсної військової служби азербайджанської армії отримав важке поранення в голову. Баку звинуватив Єреван у порушенні режиму припинення вогню.

"З ранку 11 травня збройні сили Вірменії, ще більше нагнітаючи обстановку, ведуть мінометний обстріл позицій азербайджанської армії з позицій у Зодському напрямку Басаркечарського району. Підрозділи азербайджанської армії вживають необхідних заходів у відповідь", — ідеться в повідомленні Міноборони Азербайджану, зробленому вранці 11 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ