Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина зустрілася з Міністром закордонних справ Латвії Байбою Браже

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у п’ятницю, 26 квітня провела зустріч з новопризначеним Міністром закордонних справ Латвії Байбою Браже, яка прибула з візитом до Києва.

Ольга Стефанішина відзначила, що рада продовжити тісну співпрацю вже у новому статусі.

«З радістю дізналася про ваше призначення, вдячна за тісну співпрацю, яку ми мали, коли ви займали посаду помічника генерального секретаря НАТО», – зазначила Віце-прем‘єр-міністр.

Урядовиці обговорили пріоритети у сфері реформ в Україні, переговорний процес щодо вступу до ЄС, питання євроатлантичної інтеграції держави.

«На порядку денному – ухвалення переговорної рамки, запропонованої Європейською Комісією, у червні цього року. Вся внутрішня робота, необхідна для фактичного старту переговорів, виконана Україною. Тепер рішення за державами-членами ЄС. Тому ми зосереджуємо всі зусилля на роботі з країнами-членами, і в цьому контексті ми як ніколи розраховуємо на підтримку Латвії», – зазначила Віце-прем’єр-міністр України.

Вона також поінформувала латвійську колегу про поточну роботу українських відомств, які беруть активну участь у пояснювальних сесіях в межах офіційного скринінгу Європейської Комісії.

У свою чергу Байба Браже зауважила, що її країна цілковито підтримує рух України до ЄС та буде допомагати на цьому шляху.

У контексті євроатлантичного курсу України, сторони обговорили підготовку до майбутнього Саміту лідерів НАТО, який відбудеться у липні поточного року.

«Україна перебуває в дуже хорошій формі після Вільнюського саміту НАТО. Ми повністю інтегровані в поточну роботу штаб-квартири Альянсу, маємо добре структуровану карту реформ, чітко систематизовану дорожню карту оперативної сумісності, маємо повноцінно функціонуючу Раду Україна - НАТО, це довела нещодавня зустріч на рівні міністрів оборони на запит Президента України, яка показала себе надзвичайно ефективно», – підкреслила Ольга Стефанішина.

З її слів, питання запрошення України до Альянсу залишається актуальним та бажаним для країни. «Воно буде на столі стільки часу, скільки необхідно, поки таке рішення не буде ухвалено», – зазначила вона.

Міністр закордонних справ Латвії відзначила ефективність інструменту Рада Україна-НАТО та запевнила в підтримці її державою інтеграції України до Альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ