Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Війська територіальної оборони Польщі нараховують уже 31 тисячу солдатів

Війська територіальної оборони нараховують уже 31 тисячу солдатів. Про це у суботу, 20 листопада, повідомив міністр національної оборони Маріуш Блащак

Як зазначає Польське радіо, до складу Військ територіальної оборони Польщі входить вже 31 тисяча вояків, - повідомив у суботу, 20 листопада, міністр національної оборони Маріуш Блащак. Він додав, що зараз ВТО проводять на кордоні операцію під назвою «Сильна підтримка», а також борються із наслідками епідемії коронавірусу. Міністр подякував військовослужбовцям за їхню службу.

«Війська територіальної оборони нараховують вже 31 тисячу солдатів. @terytorialsi щодня доводять, що вони напоготові і завжди поруч. Сьогодні вони проводять операцію #SilneWsparcie на кордоні та борються із наслідками пандемії. Готові прийти на допомогу на кожен заклик. Дякую за Вашу службу!», - написав у суботу в Твіттері очільник МНО Маріуш Блащак.

Натомість у повідомленні, яке Польському пресовому агентству надіслав речник командування Військ територіальної оборони полковник Марек Пєтшак, можна прочитати: «Сьогодні до наших лав вступив 31-тисячний солдат ВТО». Речник зазначив, що це «черговий дуже важливий крок до досягнення (повної – ред.) оперативної спроможності формування».

За словами Пєтшака, кризові ситуації «вивільняють патріотичний потенціал, прихований у поляках, і вони масово зголошуються до територіальних військ». Він нагадав, що лише у серпні число солдатів у цьому роді військ досягло 30 тисяч, а на кінець року очікується, що ВТО нараховуватимуть 32 тисячі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ