Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військові автомобілісти з Львівщини опікуються понад 12 тис. одиниць техніки

Із початком проведення антитерористичної операції на сході України, колектив автомобільної бази Центрального автомобільного управління Збройних Сил України Озброєння Збройних Сил України, де командиром полковник Михайло Саф’ян, перейшов на посилений режим роботи. У короткі терміни автомобілісти зняли з консервації та передали у війська всю придатну автомобільну техніку, яка зберігалася на базі, а у ремонтні підрозділі налагодили безперебійне постачання необхідних запчастин, повідомив підполковник Вадим Бакай, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

Крім цього колектив бази приступив до невластивих функцій — власними силами почав відновлювати військові автомобілі, які потребують капітального, або регламентного ремонту. І такого автотранспорту вже відправлено понад 30 одиниць.

Військовослужбовці частини неодноразово перебували в зоні АТО, де надавали допомогу у відновленні автотранспорту, забезпеченні необхідними комплектуючими для ремонту. Нещодавно відбулася чергова ротація фахівців-автомобілістів.

Основним завданням цього військового колективу, насамперед, є забезпечення якісного зберігання автомобільного майна; підготовка та видача по плановим і мобілізаційним нарядам агрегатів, запасних частини і комплектуючих для потреб армії.

Загалом на автомобільній базі зберігається близько 16 тисяч тонн автомобільного майна. Це приблизно 750 умовних вагонів. На забезпечені бази перебуває чимало військових частин та установ, в яких знаходиться більше 12 000 одиниць автомобільної техніки.

Для освоєння таких масштабів існує потужна матеріально-технічна складова і чимала територія. Зокрема, власне для зберігання автомобільного майна і техніки на технічній території частини розміщено сховища, у яких можна розмістити майже 19 тисяч тон автомобільного краму. Слід зазначити, що під час будівництва вони обладнувались висотними стелажами і рухомими кран-штабелерами. А також розподілені по видах і номенклатурі майна, що дозволяє в короткі терміни здійснити одночасно прийом і видачу великої кількості запасних частин та агрегатів.

«Останнім часом робота на нашій базі значно пожвавішала, — розповідає начальник бази полковник Михайло Саф’ян. — Заявки на постачання необхідних запчастин та комплектуючих для потреб ремонтних підрозділів реалізовуємо постійно. Наприклад, сьогодні відвантажили кабіну для ГАЗ-66, «мости» для ЗІЛів та Уралів. Біля сховища автошин — працюють бригади як на розвантаження, так і на відвантаження нових коліс різного діаметру. Тобто працюємо не лише на видачу, а й на поповнення запасів».

Він також зазначив, що на базі триває накопичення акумуляторних батарей різних типів, які постачаються напряму з заводу виробника. А завдяки висококласним спеціалістам, які працюють у цьому військовому колективі, завдання щодо забезпечення процесу відновлення військового автотранспорту, виконуються якісно і вчасно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ