Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військові ремонтники прийняли участь в екуменічній хресній ході

Військові ремонтники прийняли участь в екуменічній хресній ході, - спеціальний кореспондент Центрального друкованого органу Міністерства оборони України "Народна армія" підполковник Віталій Іванов.

Напередодні світлого Христового Воскресіння у м. Золочеві, Львівської області відбулася екуменічна хресна хода. Участь у ході взяли тисячі мешканців міста, представники влади, гості Золочівщини та священники всіх конфесій. Люди йшли вулицями міста, складаючи шану Богу і почергово передавали нести символічний Хрест. Очолив ходу єпископ – помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ преосвященний владика Венедикт (Алексійчук).

Особливістю цьогорічної хресної ходи було те, що для військовослужбовців окремого ремонтно-відновлювального полку оперативного командування «Захід» було призначено нести хрест на одній із станцій.

– Участь у таких заходах духовно очищує, єднає християнську спільноту, - розповів заступник командира окремого ремонтно-відновлювального полку по роботі з особовим складом підполковник Олег Годованський.

Військові прийняли участь у процесії, щоб у молитві та спогляданні Христових страстей, осмислити своє ставлення до Бога, який завжди бореться за правду і відчути наснагу в подальшій боротьбі за нашу Україну, - додав офіцер.

Завершилась Хресна хода благословенням Владики Венедикта та спільною молитвою за мир та спокій на нашій рідній Українській землі.

Після заходу єпископ – помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ владика Венедикт відвідав розташування військових ремонтників. Про військову службу владика Венедикт знає не з чуток, адже сам, свого часу, проходив строкову службу в армії. Оглянувши виробничі потужності полку, священнослужитель поблагословив військових ремонтників на подальше служіння українському народові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ