Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Військові США і Британії відбили найбільшу атаку хуситів у Червоному морі

Велика Британія разом із союзниками раніше чітко дали усвідомити, що ці незаконні атаки є абсолютно неприйнятними

Фото: Depositphotos

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс повідомив, що британський есмінець разом із військовими кораблями США відбили найбільшу атаку єменських хуситів у Червоному морі.

Про це повідомляє Укрінформ.

«HMS Diamond (британський ракетний есмінець - ред.) разом із військовими кораблями США відбили найбільшу на сьогодні атаку підтримуваних Іраном хуситів у Червоному морі», - йдеться у дописі.

Прем’єр додав, що HMS Diamond також відбиває численні атаки безпілотників, націлених на есмінець та торгові судна, гарматами та ракетами «Морська гадюка» (Sea Viper). Внаслідок знешкодження ворожих цілей жодних пошкоджень ракетного есмінця або його екіпажу зафіксовано не було.

«Велика Британія разом із союзниками раніше чітко дали усвідомити, що ці незаконні атаки є абсолютно неприйнятними, і у разі їх продовження хусити відчують наслідки», - написав Шаппс, зазначивши, що Британія вдасться до необхідних дій для захисту невинних життів та глобальної економіки.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту в Катар заявив, що через напади хуситів на кораблі в Червоному морі п'ята частина глобальних перевезень морем була перенаправлена на інші маршрути, ці атаки безпосередньо торкнулися громадян, вантажів, комерційних інтересів понад 40 країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ