Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовці Об’єднаних сил побудували дорогу у Волноваському районі

Військовослужбовці Інженерних військ Збройних Сил України зі складу Операції об'єднаних сил побудували дорогу до села Новогригорівка Волноваського району Донецької області. Про це інформують у Мобільній прес-групі ОТУ «Схід» (м. Маріуполь).

— Ми фактично були «невиїзними» — розповідає жителька села Новогригорівка Волноваського району Валентина Христенко — Не було дороги. «Швидка» не могла доїхати, хліба не завозили. А у нас же 65 жителів, головним чином пенсіонерів, 8 учнів, яким доводилося півтора кілометри через ліс ходити, щоб до школи потрапити. А тепер, завдяки українським військовим, життя налагоджується — прокладають нову дорогу. То для нас не просто дорога. То — зв’язок з рідною Україною! Всі жителі села щиро вдячні нашим воїнам! Низький уклін їм!

Командир взводу загородження Юрій, який бере участь у будівництві дороги, підтверджує слова Валентини Христенко:

— Дійсно, місцеві жителі дуже вдячні. Приходили, допомагали. Приносили компоти, пиріжки. З великою пошаною ставляться до військових.

За словами т.в.о. командира інженерного батальйону, що прокладає дорогу до села, майора Андрія Гогендорфа, робота ведеться на виконання розпорядження командувача Об’єднаних сил. Задіяні 40-тонний універсальний шляхоукладач БАТ-2 та три самоскиди. За один день, 13 жовтня, було сформовано профіль дороги протяжністю 920 метрів, зараз проводиться підвіз і розгортання щебеню.

В селі відсутні торгові точки із соціально значущими продовольчими товарами, відсутній пункт медичної допомоги, загальноосвітня школа.

Населення села Новогригорівка залежить від гуманітарної допомоги, що надається міжнародними та українськими організаціями – продукти харчування, гігієнічні набори, вугілля для опалення, будівельні матеріали.

Однією з організацій, що допомагає мешканцям села є Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні, який звернувся до Командувача Об’єднаних сил з клопотанням про вирішення проблеми мешканців.

Будівництво цієї дороги – це приклад Цивільно-військове співробітництво - CIMIC, головне завдання якого максимально відновити доступ мирних громадян до життєвих благ, яких їх позбавила російська збройна агресія.

Відео: Військове телебачення України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ