Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовці ЗС України беруть участь у 60 Міжнародному військовому паломництві у Франції

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що у Львові, військові паломники Божественною Літургією розпочали 60 Міжнародне військове паломництво до Люрду, що у Франції. Літургію очолив єпископ Сокалько-Жовківський Українська Греко-Католицька Церква - Ukrainian Greek Catholic Churchпреосвященіший владика Михаїл.

Міжнародне військове паломництво до м. #Люрд (#Франція) триває з 18 — 21 травня. Серед інших військових делегацій з різних країн світу, у паломництві цьогоріч беруть участь понад 200 військовослужбовців ЗС України. Серед них маже півсотні офіцерів та курсантів Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а також музиканти оркестру військового вишу.

Варто зазначити, що близько третини делегації Академії — учасники бойових дій на сході України, а також курсанти-сироти.

Як зазначив настоятель храму Архистратига Михаїла Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного отець Андрій Хомишин, під час подорожі до Люрду учасники паломництва відвідають Польщу, Німеччину, Бельгію, Францію та Італію. Під час подорожі запланована також зустріч із Папою Римським Франциском.

Участь українських воїнів та членів їхніх родин у 60 Міжнародному військовому паломництві організована Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з Патріарший Паломницький Центр УГКЦ та за сприяння Міністерство оборони України.

Цього року у Міжнародному військовому паломництві беруть участь військовослужбовці із 50 країн. Воїни приїхали сюди молитись за мир у світі та мир в Україні.

Довідка. Міжнародне військове паломництво до Люрду розпочалося після ІІ Світової війни. Тоді французькі солдати і їхні капелани запросили військових з Німеччини приїхати на спільну молитву. Ця ініціатива була спрямована на те, щоб залікувати жахливі рани від війни, сприяти примиренню світу після завершення війни. З 1958 року у паломництві почали брати участь і країни Європи, Америки та інші держави.

З цього часу щороку, в травні, м. Люрд у Франції стає домівкою для великої військової сім’ї, що з’їжджається з-понад 35 країн світу. Люрд перетворюється на місце молитви, миру і зцілення військовослужбовців і ветеранів усіх військових формувань. Українські військовослужбовці та капелани беруть участь у Міжнародному військовому паломництві з 1996 року.

Прес-служба Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ