Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Військовим частинам ЗСУ присвоєно почесні найменування

Військовим частинам Збройних Сил України присвоєно почесні найменування, які відновлюють історичні традиції національного війська. Про це інформує Генштаб у Facebook.

Сьогодні, 6 грудня, з нагоди Дня Збройних Сил України, на підставі Указу Президента України та з метою відновлення історичних традицій національного війська, низці військових частин ЗС України присвоєно почесні найменування:

73 морський центр спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України - «імені кошового отамана Антіна Головатого».

19 ракетна бригада Сухопутних військ Збройних Сил України - «Свята Варвара».

46 окремий штурмовий батальйон 54 окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України - «Донбас».

201 зенітна ракетна бригада Повітряних Сил Збройних Сил України - «імені гетьмана Пилипа Орлика».

Також в районні проведення операції Об’єднаних сил, за участі президента України Володимира Зеленського та Начальника генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал – лейтенанта Руслана Хомчака, військовослужбовців Збройних Сил України було відзначено державними та відомчими нагородами.

«Для мене дуже важливо в цей день бути саме тут, у зоні проведення Операції об’єднаних сил, щоб особисто та від імені всього українського народу подякувати вам за самовіддану службу, за те, що бережете суверенітет і незалежність України», – наголосив Володимир Зеленський по завершенню урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ