Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовим, які стримують збройну агресію РФ, виплатять додаткову винагороду

Міністерство оборони виплатить близько чверті мільярда гривень додаткової винагороди військовослужбовцям, що стримують збройну агресію Росії. Про це повідомляє 25 вересня прес-служба МОУ.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Нову додаткову винагороду запроваджено з 27 липня 2020 року для військовослужбовців Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту, які беруть безпосередню участь у заходах із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. 

ʺЗазначену винагороду запроваджено вперше за час особливого періоду. Вона здійснюється додатково до всіх виплат, належних військовослужбовцям ЗСУ та ДССТУ за безпосередню участь у воєнних конфліктах, у заходах із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації чи в АТО, інших заходах в умовах особливого періодуʺ, — наголосив Андрій Таран.

За його словами, Міністерство оборони опрацювало даний наказ на виконання постанови Кабінету міністрів України від 29 липня 2020 № 741 ʺПро внесення зміни до постанови КМУ від 20 січня № 18ʺ щодо запровадження винагороди з 27 липня поточного року військовослужбовцям Збройних Сил України за час участі у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони в умовах особливого періоду, за створення безпечних умов виконання бойових завдань та збереження життя, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях.

ʺЗа попередніми розрахунками Департаменту фінансів Міністерства оборони, вже за липень-серпень 2020 року у якості даної додаткової винагороди військовослужбовцям ЗСУ та ДССТУ буде виплачено близько 250 млн. гривень. На поточний 2020-й рік необхідними коштами для виплати вказаної винагороди Міноборони забезпеченеʺ, — повідомив Міністр оборони України.

Перелік військових частин (підрозділів), в яких здійснюється виплата зазначеної винагороди, затверджується Головнокомандувачем Збройних Сил України. Умови виплати винагороди визначені з урахуванням позиції керівництва Операції об’єднаних сил та Генерального штабу, а також існуючої практики реалізації заходів із забезпечення національної безпеки і оборони Збройними Силами України. Зокрема, аналогічний порядок застосовується при виплаті військовослужбовцям грошового забезпечення за відповідний місяць (ʺрозмір премії військовослужбовця за результатами діяльності за місяць встановлюється залежно від наявності у нього оголошених наказом командира дисциплінарних стягнень за порушення дисципліниʺ. Наказ Міноборони від 07.06.2018 № 260 ʺПро затвердження порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцямʺ)

У Міністерстві оборони окремо зауважили, що даний наказ визначає розмір додаткової винагороди військовослужбовцям та порядок її виплати, але жодним чином не встановлює правила та не регламентує режим припинення вогню на лінії зіткнення. Будь-які тлумачення умов цих виплат як нібито ʺзапровадження якихось штрафівʺ є абсолютно маніпулятивним і політизованим.

Наказ набрав чинності 25 вересня 2020 року. Друковану версію наказу оприлюднено в інформаційному бюлетені ʺОфіційний вісник Україниʺ № 75 від 25.09.2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ