Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовий приїхав до волинської школярки, аби віддячити за подарунок

Лист із малюнком, шоколадка та 100 гривень від дитини розчулили бійця, який воював тоді на Миколаївському напрямку
фото з сайту Суспільне

Фото: Depositphotos

Військовослужбовець 41-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, волинянин Сергій Орисюк, який днями повернувся з передової в короткотривалу відпустку, розшукав шестикласницю Анну, котра влітку передала йому подарунок.

Про це повідомляє Суспільне.

Лист із малюнком, шоколадка та 100 гривень від дитини розчулили бійця, який воював тоді на Миколаївському напрямку в складних умовах, розповіла телефоном директорка Любомльського ліцею № 2 Марія Мельниченко.

Чоловік вирішив зробити сюрприз та приїхав із презентом — тортом та іграшкою — в школу, аби особисто подякувати дитині за її вчинок.

Зі слів Марії Мельниченко, влітку ліцей відгукнувся на звернення жительки Любомля, сестри військового, про збір допомоги на фронт.

"Ми якраз грузимо їм машину, і ця дівчинка біжить, кричить: "Марія Олександрівна, я ще встигаю?". Вона вклала в лист картину, яку намалювала, шоколадку і 100 гривень. Питаю: "Нащо ти мені даєш? От сестричка приїхала передати речі своєму брату". То вона так і передала для нього. Як-то кажуть, вийшло випадково й адресно", — говорить директорка ліцею.

Отриманий презент розчулив Сергія Орисюка, який був далеко від рідної домівки, зазначила керівниця ліцею, тож він вирішив знайти дитину і особисто подякувати.

"От уявляєте, в них нічого немає, все розбито... Якраз тоді був прильот... А тут йому дитина передала картину з шоколадкою і ці гроші. Для нас це нічого, а для них дуже важливо! Потім дитина мені каже: "Я ніколи не вірила, що таке може бути, що до мене може прийти військовий", — розповіла Марія Мельниченко.

У клас, де навчається шестикласниця, волинянин прийшов посеред уроку. До його приїзду готувалися, каже директорка, проте самій Анні нічого не розповідали, щоб це стало несподіванкою. Згодом військовий поспілкувався з дітьми та зробив фото на згадку.

Як додала директорка Марія Мельниченко, в ліцеї діє виставка прапорів, які передавали бійці різних бригад за допомогу війську. Загалом і учні, і їхні батьки, і педагоги долучаються до допомоги захисникам з перших днів повномасштабної війни, збираючи гуманітарну допомогу, донати, листи й обереги від дітей тощо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ